Dün akşam saatlerinde Dağlıca'da terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırıyla ilgili Hollanda basını tavrını değişmedi.

Türkiye'nin yıllardır kanayan yarası olan ve binlerce şehidimize sebep olan terör örgütü PKK'yı halen sözde işçi partisi olarak lanse eden Hollanda medyası , özellikle NOS Kürtlerin haklarını savunduğunu vurguluyor.

Avrupa'nın PKK'ya uzun yıllardır destek verdiği, silahlandırdığı ve hatta özel olarak eğittiği bilinen bir gerçek. Aylar öncesinde Hollanda Başbakan'ı Rutte yaptığı açıklamada, peşmergelere sözde İŞİD ile savaşmaları için maddi manevi gereken desteği vereceklerini belirtmişti.

Türkiye'de yaşanan son terör olaylarının ardından, Hollanda'da bir çok kişi yetkililere sesini duyurmak için harekete geçti ancak çokta başarılı olamadılar. Bu kişilerin tek bir amacı vardı, Hollanda'nın PKK'yı terör olarak görmesiydi. Binlerce insanın canına kastetmiş, ocakları söndürmüş terör örgütü PKK, Hollanda için sadece Kürtlerin hakkını savunan bir siyasi partiden ibaret.