Kamerun Din Hizmetleri Koordinatörlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen proje, kampta mağdur olan kardeşlerimizin yüzünü güldürmüştür.

Hollanda Diyanet Vakfı kampta kalan mültecilere yaklaşık 5 ay önce de gıda yardımı yapmıştı. T.C. Yaounde Büyükelçiliği Din Hizmetleri Koordinatörü Dr. Hamza YILDIRIM, bizzat katıldığı gıda dağıtım projesi esnasında kampta yaşayan kardeşlerimizin mağduriyetlerine şahit olmuştur. 

Kamptaki tek odadan ibaret evlerde 4 kerpiç ve 4 ağaç üzerine uzatılan bir adet yatak görülmüş ve çocukların nerede yattıkları görevliye sorulmuş, o da yerde serili 2 metrelik naylon sergiyi göstermiştir. İçler acısı bu duruma şahit olan Din Hizmetleri Koordinatörü YILDIRIM yıllardır yatak yüzü görmeyen bu kardeşlerimizin mağduriyetlerini gidermek için yardım çağrısında bulunmuştu. 

Hollanda Diyanet Vakfı bu çağrıya sessiz kalmadı

Hollanda Diyanet Vakfı’nın gönderdiği yardımlarla, 10 Bin kişinin yaşadığı kamplarda 1300 aileye, çocukların üzerinde yatabilmesi için 1300 Ranza ve 1300 Yatak dağıtıldı. 

Din Hizmetleri Koordinatörü YILDIRIM ‘’Hayatında ilk kez karyola üzerine çıkıp, uzanan çocukların neşeleri gözlerinden okunuyordu. Bir ailede bulunan 6 çocuğun yanlamasına karyolaya sığmaları ayrı bir mutluluk veriyordu. Bizlere destekleri ile böyle güzel işler yapma ve duygular yaşatan hayır sahiplerine en kalbi teşekkürlerimizi sunar yardımlarını bekleriz.’’ 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU