Ülkede çifte vatandaşlığa sahip olanların çoğunluğunun Türk veya Faslı olduğu hatırlanınca olayın kimlere uzandığı anlaşılabilir.

RTL ve Trouw gibi önemli medya kuruluşlarının araştırmaları üzerine bu durumu itiraf etmek zorunda kalan vergi dairesi, 2012 ve 2015 arasında yaklaşık 11.000 kişiyi bu şekilde daha sıkı kontrolden geçirdiklerini kabul etti.

2014 yılından itibaren Hollanda vatandaşlarının ikinci bir vatandaşlığı olup olmadığı vergi kayıtlarına işlenmiyor.

Daha önce medyaya yansıyan ve kontroller sonucu sahtekarlıkla suçlanan ve cezalandırılan ya da geri iade istenen pek çok kişinin çifte vatandaşlar oldukları ortaya çıkmıştı. Bu işlemler sırasında yanlışlık yapılanlar olduğu ve bunda bir kasıt olup olmadığı tartışılmıştı.

Vergi dairesi, bu süreçte etnik kimliklere göre bir ayrım yapıldığını kabul etmiyor. Sadece çocuk yardımı alan ailelerin Hollanda vatandaşı olup olmadığına bakıldığını ve aksi halde hakları olmadığından bu kontrolün yapıldığını belirtiyor.

Konu ile ilgili geelcek hafta devlet bakanları Vijlbrief ve Van Huffelen tarafından meclise bilgi verilmesi bekleniyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Haber: Ufuk.nl