RIVM, 12 Ağustos ile 18 Ağustos tarihleri arasındaki verileri açıklarken, rapora göre bu hafta içinde Hollanda’da  ölenlerin sayısı 16 olarak gerçekleşti. 

RIVM, son bir haftada hastanelere yatırılan hasta sayısının 50 kişi olduğunu belirtirken, hastanede tedavi altına alınan hasta sayısının ise geçen haftaya göre 12 kişi arttığı bildirildi.

Jaap van Dissel bugün verdiği brifingde yeni rakamları açıkladı. Son haftanın (12 ağustos — 18 ağustos) yeni korona yaka sayısı 4013 oldu. Hastaneye yatırılan hasta sayısı 50 ile bir önceki haftaya göre artış gösterdi. Geçen hafta koronadan vefat eden hasta sayısı ise 16 olurken, daha önceki hafta bu sayının 9 olduğu açıklandı.

Hollanda'da iki hafta önce 98.109 kişi koronavirüs testi yaptırırken, yapılan testlerin yüzde 2,3’ü pozitif çıkmıştı.

Geçtiğimiz hafta ise bir önceki haftaya göre test yapılanların sayısında 3500 kişi artarken, test sayısı 102.000 oldu.  Yapılan testlerin yüzde 3,5’i ise pozitif çıktı.

RIVM müdürü okullarda maske takılmasının bir anlamı olmadığını, asıl bulaşmaların evlerde olduğunu ve oralara dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU