Hükümet adına ilgili bakanlar Van Ark, De Jonge ve Blokhuis tarafından meclise mektupla bildirilen karara göre, sağlık çalışanları için düşünülen tek seferlik 1.000 euro olarak belirlenen bonus dışında bir zam yapılmayacak. Bonus düzenlemesinin hukuki altyapısı oluşturuluyor. 

CPB verilerine göre yıl sonunda Hollanda ekonomisinin %5,1 oranında küçülmesi beklenirken, korona krizi dönemi boyunca şirketlere sağlanan destek paketleri ve devlet giderlerinde görülen artma sonucunda, büyük bir bütçe açığı bekleniyor. 

Sağlık çalışanlarının bu kriz döneminde gösterdikleri Fedakarlık ve çaba her türlü takdirin üstünde görülürken, planlanan %3 ile %5 arasındaki standart zam ile yetinileceği belirtildi. 

Bu oran diğer sektörlere göre oldukça yüksek olduğu bildirilirken, bazı sektörlerde hiç zam yapılmayacağı hatta maaşlarda indirimin bile gündeme gelebileceği konuşuluyor. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU