Hollanda’da 2019 yılının başında test amaçlı başlayan araç üstündeki port bagajlara yerleştirilen kameralar ile trafik kurallarını ihlal eden sürücüler tesbit edilerek ceza kesilmişti. 

Yapılan denemelerin başarılı olması üzerine bu metodun ülke genelinde aktif olarak kullanılmasına karar verildi. 

Hollanda, sivil görünümlü araçlara yerleştirilecek olan radar sistemiyle yollarda tam hakimiyet kurmaya çalışırken, 2022 yılına kadar sayılarının 100’e kadar çıkması beklenen araçlarla trafik kurallarını ihlal eden sürücüleri anında tespit edecek. Trafik kurallarını ihlal eden araçlara cezai işlem uygulayacak olan sivil araçlar, aşırı hız veya tehlikeli durumlarda ise sürücülerin durdurulması da söz konusu olabilecek.

Polis sözcüsü Van Hasselt De Telegraaf gazetesine yaptığı açıklamada, ‘’son dönemde aşırı hız sebebiyle bir çok insan hayatını kaybediyor bir şeyler düşünmemiz gerekirdi, çünkü kazaların oluşmasındaki en büyük neden ise ihlal edilen trafik kuralları ile sürücülerin dikkatsiz davranışları.’’ dedi. Geçen yıl Hollanda'da 661 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU