Öğretmenlerin sadece kendileri için değil öğrencileri için de endişe duydukları ve sınıf ortamında izolasyonun sağlanmasının imkansız olduğunu belirttikleri ortaya çıktı.

Bazı öğretmenler Hollanda hükümetinin kendilerini ve öğrencilerini “deney tavşanı” olarak kullanmak istediğini ve sonuçlara göre ülkedeki kısıtlamalarla ilgili kararlar alınmak istendiğini söylediler. Ancak bu koronavirü salgınında yeni bir dalgaya sebep olabilecek kadar büyük bir risk demek.

Bunun yanısıra ankete katılan öğretmenlerden % 61’i alınan kararın doğru olduğunu düşünüyor. % 63 civarında bir kitle de Rutte kabinesinin salgınla mücadele metotlarını ve uyguladıkları tedbirleri yeterli ve yerinde görüyor.

Kabineye oranla Eğitim bakanı Slob’a duyulan güven ise hayli düşük: % 38. Hatta öğretmenlerin % 28 gibi bir kısmı bakana hiç güvenmiyor.

Bütün bunlara rağmen ankete katılan öğretmenlerden %93’ü 11 Mayısta sınıfında hazır olacağını beyan ediyor. %4 derslere girmeme kararı alırken, %3 gibi kesim ise henüz kararsız.

Öğretmenlerin çoğunluğu okulların açılmasıyla komşu Almanya’da olduğu gibi çocukların virüsü taşıyıcı konumuna geçeceğinden ve hem okuldaki arkadaşlarına ve öğretmenlerine hem de evdeki ailelerine bulaştıracağından korkuyor.

Göreve başlayacak olanlar bile buruk bir sevinç yanında endişe duyuyorlar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Kaynak: Ufuk.nl