Şehirlerarası yolları ve otoyolları trafiğe kapatan bazı çiftçilere polis tarafından ceza yazılırken, bir çoğunun aynı anda, kasıtlı olarak yavaş ilerleyerek otoyolları kilitlemesi karşısında polis de çaresiz kaldı.

Ülkenin çoğunlukla kuzey eyaletlerinde yaşanan protestoların sebebi tarım bakanlığının azot salımını azaltmak için ineklere verilecek yüksek proteinli yemlere kısıtlama getiren bir yasayı gündeme alması oldu. Cuma gecesinden bu yana çiftçiler ayakta ve Den Haag’da başlayan gösteriler yer yer devam ediyor.

Dün gece saat 04’e kadar eylemlerini sürdüren ve sabah saatlerinde evlerine dönen çiftçilerin bir süre dinlendikten sonra bugün de tekrar protestolara devam etmeleri bekleniyor.

Polis eylemlerin hedefine alınan devlet binalarını ve bazı süper marketlerin depolarını korumaya aldı. Bir çok şehirde anormal sayıda polis mesai yapmak zorunda kaldı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU