Ancak bu hizmetin başlamış olması herkesin kullanabileceği anlamına gelmiyor çünkü 5G'den faydalanabilmek için önce bu frekansı destekleyen bir cep telefonuna sahip olmak gerekiyor. Şu an piyasada çok az sayıda bulunan bu telefonlardan kullananların sayısı bilinmiyor.

Ayrıca 5G frekansı hızla özdeşleştirildiği halde, gelecek hafta kullanıma açılacak olan hizmetin 4G ile pek bir farkı olmayacağı ve ancak 2022 ortalarında gerçek 5G hızına geçilebileceği açıklandı.

KPN, 5G frekansını ülkenin batısında kullanıma sunarken, tüm ülke için kapsama alanına ulaşılmasının ancak gelecek yıl mümkün olacağı tahmin ediliyor.

T-Mobil ise, bu yıl sonuna kadar ülkenin %90'ına 5G servisi sağlanacağını ve kalan %10 için ise 2023 yılının beklenmesi planlandığını bildirdi.

Bu arada 5G karşıtlarının propaganda ve aleyhte kampanyaları da devam ediyor. Hükümetin konuyla ilgili araştırma görevi verdiği sağlık kurulu raporunun eylül ayında hazır olması bekleniyor. Rapora göre atılacak adımlar kararlaştırılacak.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!

Habernet