Kararı bildiren genel müdür Ruud van Dusschoten medyaya yaptığı açıklamada, aslında daha önce alınmış olan kararın koronavirüs krizi nedeniyle hızlandırıldığını söyledi.

ING geçen yıl sonunda farklı marketlerin içinde bulunan hizmet noktalarının %40’ını kapatmıştı. Şimdi ise kapanacak 42 şubenin bazı faaliyetlerinin açılacak yeni hizmet noktalarında sürdürüleceği söyleniyor.

Son kapatma kararıyla bankanın geriye kalan şube sayısı 128 olurken, hizmet noktası sayısı da 250 oldu. On yıl önce bu sayılar 280 şube ve 500 hizmet noktası şeklinde idi.

Kapanacak şubelerin hangileri olduğu açıklanmazken, saatte bir kaç müşterinin geldiği yerler olduğu bildirildi. Bu şubelerde çalışan 150 kişinin diğer şubelere veya farklı faaliyet alanlarına kaydırılacağı ve çok az sayıda kişi içinse gönüllü ve anlaşmalı olarak işten ayrılma imkanı sunulacağı açıklandı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU