OMT tarafından hükümete verilen tavsiyeye göre, gündüz bakım kreşleri ile özel eğitime muhtaç çocuklara yönelik ilkokullar, 4 Mayıs'tan itibaren hiçbir kısıtlama olmaksızın açılabilir.

Koronavirüsle ilgili halk sağlığı riskinin yönetilebilir olduğuna işaret eden OMT'deki bilim insanları, 3 Mayıs'ta sona erecek ara tatilden sonra Hollanda'daki diğer ilkokulların da kademeli bir şekilde açılabileceği tavsiyesinde bulundu.

Bilim insanları, ilkokulların, yarım sınıflar ya da dönüşümlü olarak çocukların okula gönderilmesi gibi kısmen açılışa hazırlanmasını istedi.

OMT'deki bilim insanları arasında ilkokulların açılması konusunda görüş farklılığı bulunması nedeniyle, okulların kısmen açık olduğu İskandinav ülkelerinden gelecek raporlar da değerlendirilecek.

Uzmanlar, ilkokulların açılmasından 1 ay sonra büyük bir salgın yoksa, sınıfta 1,5 metrelik mesafeyi korumak şartıyla beden eğitimi derslerinin de başlatılabileceğini bildirdi.

Hollanda'da, uzaktan eğitim yöntemini uygulayan orta dereceli ve yüksek okullar bir süre daha kapalı kalacak.

OMT'deki bilim insanları, gelecekte bu okullarda staj, uygulamalı eğitim ve beden eğitiminin yasaklanması gibi istisnalar getirilebileceğini belirti. Kurul, huzurevlerinin ziyarete açılmasına ise, virüsün yayılmasını arttıracağı gerekçesiyle olur vermedi.

Hükümet, Salı akşamı yapacağı toplantıda, OMT'nin tavsiyeleri ışığında önlemlerin gevşetilmesini değerlendirecek.

Hollanda'da şu ana kadar 3 bin 916 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Toplam vaka sayısı da, 34 bin 134'e ulaştı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız