Den Haag kulislerinden medyaya sızan bilgilere göre, Prinsjesdag'da açıklanacak vergi paketinden gençlere indirim çıkarken, ikinci evlerini alanlara vergi artışı geliyor. Bunun yanında satın alınan dükkanların da devir vergisi yükseliyor.

Bu indirimin Faturası da işyerlerine kesilecek ve satın alınan dükkan ya da işyerlerinin devir vergileri %6'dan %8'e çıkartılacak. 

Yatırımcılara kötü haber

Hollanda'da son yıllarda yatırımcıların gayri menkule yönelmesiyle birlikte sürekli artan ev fiyatları, gençlerin bütçelerine göre ev bulmalarını zorlaştırdığını yazan AD gazetesi, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni yasa ile birlikte yatırımcıların ev alımlarında ödemiş oldukları devir vergisinin (overdrachtsbelasting)  yüzde 2'den yüzde 8'e çıkacağını açıkladı.

Uzmanlar, hükümetin uzun zamandır planladığı ancak 1 Ocak 2021'den itibaren uygulamaya koymayı planladığı bu uygulamanın yeni ev satın alacak gençler için çok cazip gelmeyeceğini ve piyasaya da bir etkisinin olmayacağını söylüyorlar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU