Bu kapsamda geçen haftanın (1-7 temmuz) raporu bugün açıklandı. Rapora göre bu hafta içinde Hollanda’da koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 19 oldu ve bu sayıyla genel toplamda ölenlerin sayısı 6132’ye yükseldi.

Bu sayının içine açıklamanın kararlaştırıldığı süreçten önce vefat eden 12 kişinin de eklendiği bildirildi. Bu nedenle aslında, 1-7 temmuz tarihinde ölenlerin sayısının 7 olduğu açıklandı.

Aynı şekilde, son bir haftada koronavirüs nedeniyle hastanelere yatırılan hasta sayısının RIVM’e 9 kişi olarak bildirildiği ilave edildi. RIVM sadece koronsvirüs nedeniyle ölenlerin ya da hastanede tedaviye alınanların sayısını açıklıyor, diğer hastalıklar ve ölümler rapora dahil edilmiyor.

1-7 Temmuz tarihleri arasında 432 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı ise 50.694 oldu. Bütün vakaların yarıdan fazlası 58 yaş ve üzerinde iken, bugüne kadar 11.886 kişi hastanede tedaviye alındı ve bunlardan 6132’si vefat etti. 

Hastaneye kaldırılanların yarısı 69 yaş üstünde olurken, vefat edenlerin de yarısı 83 yaş üstü olarak tespit edildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU