2013 yılından bu yana devam eden yükseliş bu yılki artışla son 7 yılda toplam %47,8 oranına ulaştı. 2008 krizinde en düşük fiyatları gören evler 2013 yılında yeniden yükselmeye başlamıştı. Bu trend halen devam ediyor.

Geçen ay 18.347 adet ev satışı gerçekleşirken bu sayı geçen yılın aynı ayına göre %7 oranında azaldı. Yılın ilk 5 ayında el değiştiren ev sayısı ise 89 bin olarak kayıtlara geçti. Bu sayı ile de yükseliş oranı geçen yılın aynı dönemine göre %5 oldu.

Bu yükselişin koronavirüs salgınından önce gerçekleşen satışlardan kaynaklandığı düşünülüyor. İki hafta önce Hollanda merkez bankası, ev fiyatlarının önümüzdeki 2 yıl boyunca yaklaşık %5 civarında düşeceğini öngörmüştü.

Bir başka istatistik bilgisine göre; 1970 yılından bu yana Hollanda’da ev fiyatları asgari ücrette yaşanan yükselişe oranla iki kat daha fazla arttı. Bunun sebepleri üzerinden uzmanlar farklı yorumlar yapsalar da, ev sahibi olmak isteyenler için her geçen gün bir ev satın almak daha da zorlaşıyor.


WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Habernet