Hollanda Sağlık ve Gençlik Müfettişliği, raporlarda paracetamolda bulunan kanserojen madde miktarının sınırlar içinde olduğunu söyleyerek araştırmaya gerek olmadığını açıklamıştı. Ancak bakan van Ark, buna rağmen bir araştırma talimatı vermişti.

Bakanın araştırma talimatından bağımsız olarak eczacılar da kendi araştırmalarını yapma kararı aldılar. KNMP kendi laboratuvarlarında paracetamolun içeriğini inceleyecek.

Paracetamol üreticileri, formülünü tam olarak açıklamayarak şüphe çekiyorlar. Ancak herhangi bir eczaneden alınacak onlarca farklı yerde üretilen paracetamollar ayrı ayrı incelenebilecek ve sonuçlar kanuoyuyla paylaşılacak.

KNMP, ulaşılacak sonuçlara göre, eğer Çin ya da Hindistan'dan gelen ürünlerde bir farklılık ortaya çıkması durumuda bunun açıklanacağını ifade ediyor.

Paracetamolun arada sırada kullanılmasının bu kanser yapma etkisini tetiklemeyeceğini düşünen uzmanlar, sık ve düzenli kullanım durumunda riskin artacağına kesin gözüyle bakıyorlar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU