Hollanda'nın Lahey kentinde Cuma akşamı meydana gelen bıçaklı saldırıda yaralanan 3 kişinin durumunun iyi olduğu açıklandı. Çocukları yaralayan saldırgan henüz yakalanamadı.

Yaralananların Den Haag kentinde yaşayan 13 yaşında bir erkek çocuğu, Alphen aan den Rijn ve Leiderdorp'da yaşayan iki 15 yaşında kız çocuğu olduğu belirtildi ve çocukların bir birlererini tanımadığı açıklandı.

Cuma akşamı Lahey'in en büyük alışveriş caddelerinden biri olan Grote Marktstraat'ta meydana gelen saldırıda yaralanan 3 çocuk, tedavilerinin ardından gece yarısı hastaneden taburcu edildi.

Polis, gençlerin ailesi ile sürekli temasta olduklarını bildirdi. Gençlerin birbirlerini tanıyıp tanımadığı açıklanmadı.

"Black Friday" (Kara Cuma) kampanyaları nedeniyle mağazaların açık olduğu sırada gerçekleşen saldırı sonrası, Hudson's Bay mağazasının etrafı polis tarafından çembere alındı.

Mağaza sözcüsü, Hollanda Televizyonu'na (NOS) yaptığı açıklamada, "Sokakta bıçaklanan 2 genç kız, panik içinde mağazaya girdiler" dedi.

Sokakta yürürken olayı gören bir başka tanık da, yaşananları, "İki kızın çığlık atarak koştuğunu gördüm. Bir adam kaçıyordu. Adeta bir çita gibi hızlı koşuyordu. İnsanlar onu tutmaya çalıştı ama başaramadılar" diye anlattı.

Olayın ardından Lahey Emniyet Müdürlüğü, saldırı ile ilgili olarak, 45-50 yaşlarında, kıvırcık saçlı, hafif koyu tenli ve koşu kıyafetleri giymiş bir kişinin arandığını duyurmuştu. Ancak birkaç saat sonra bu bilginin yanlış olduğu açıklandı.

Saldırının ardından bir kişi gözaltına alındı. Polis, bu kişinin zanlı olmadığını söyledi ancak neden gözaltına alındığını açıklamadı. Lahey polisi, olayla ilgili kapsamlı soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Polis, olay sırasında görüntü alanlara, bunları kendileriyle paylaşmaları çağrısında bulundu.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!