Bugün Hollanda Kraliyet Kamu Sağlığı ve Çevre Enstitüsü'nden Albert Heijn'de satılan helal ürünler ile ilgili de açıklama geldi. 

Hollanda Kraliyet Kamu Sağlığı ve Çevre Enstitüsü'nden yapılan açıklamada söz konusu ürünlerin Offerman'a ait Hollanda'nın Aalsmer şehrindeki tesiste üretilen Wahid ve Anur markaları olduğu açıklandı.

Bunun üzerine Offerman Hollanda ve Belçika'da satılan Aalsmer tesisinde dilimlenip paketlenen Altmış farklı helal ürünü geri çağırdı.

Altmış farklı helal ürün, özellikle de Wahid ve Anur markalarından elde edilen tavuk ve hindi etlerinde de Listeria bakteri olma ihtimalı nedeniyle toplatılma kararı alındığı bildirildi.

Albert Heijn sözcüsü, "Bu ürünlerden yedisini satın alıyoruz. Neredeyse bütün mağazalarımızda  satıyoruz, bu akşam gelen bilgi üzerine ürünleri hemen raflardan indirdik." dedi.

Listeria enfeksiyonları

Listeria et ürünlerinde sıkça rastlanan bir bakteri olmakla birlikte yol açtığı enfeksiyonlar sağlıklı yetişkinlerde çok etkili olmamakta. Bakterinin yol açtığı ateş, kusma, ishal gibi rahatsızlıklar bir doktor gözetiminde rahatlıkla atlatılabiliyor ve büyük bir endişeye yol açmıyor.

Fakat yaşlılar, çocuklar ve hamileler gibi bağışıklık sistemi daha zayıf bireylerde oluşan bir enfeksiyon hayati tehlike arz edebiliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın  

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!