RIVM tarafından 50 bin kişi arasında yapılan anket sonuçlarına göre, sadece %28 gibi bir azınlık akraba ve tanıdıklarından uzak duruyor. Nisan ayında bu oranın %63 olduğu hatırlanınca, normalleşmenin halk tarafından böyle anlaşıldığı ortaya çıkıyor.

Halk arasında şikayetlere ve belirtilere rağmen kendini test yaptırmaya ihtiyaç duymayan ya da markete gidip insanların arasında karışmakta bir sorun görmeyenler çoğalıyor.

Bütün bunların yanında hükümet, halen sokakta maskeyle dolaşma mecburiyeti olmadığını ve bu konuda Salgın Yönetim Tim'inin (OMT) tavsiyesini beklediklerini açıkladı.

Hükümet diğer tedbirlere uyulmadığı takdirde sadece maske takmanın bilimsel olarak çözüm olmadığını ve bilim insanlarının da bunu söylediğini iddia ediyor. Bugün hükümetle uzmanlar arasında bir toplantı yapılması ve konunun görüşülmesi bekleniyor.

Uzmanların çoğu, özellikle temas gerektiren mesleklerde çalışanlar için maske mecburiyetinin faydasına işaret ediyorlar. Basına sızan tavsiye mektubunda 3 gün alınması istenen içinde acil tedbirler arasında bu da vardı.

Ancak bakan Grapperhaus, hükümetin yeni tedbir almayacağını, mevcut tedbirlere uyulmasının yeterli olduğunu ifade ederken; 1,5 metre mesafe, temizlik ve belirtilerde evde kalmanın yeterli olacağını savunuyor.

Geçen gün iki büyük şehir belediye başkanının da ekstra tedbirler konusunda hükümete çağrı yaptığı düşünülünce, artan vaka sayılarının istemese de hükümeti yeni tedbirler almaya zorlayacağı tahmin ediliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
 

Habernet