Sosyal medyada paylaşılan bir gönderide, Hollanda’nın Den Haag şehrinde bir kuş sürüsünün yerde ölü yattığı ve kuşların 5G direklerinden gelen sinyaller nedeniyle öldüğü öne sürüldü. 

Ancak iddia doğru değil. Yerdeki ölü kuşların görüntüleri Kuzey Galler’in Anglesey Adası’ndan. Yapılan testler sonucu, kuşların künt travma nedeniyle öldüğü tespit edilmiş. Diğer fotoğrafta yerde duran flamingolar ise plastik. 

Kuşların ölüm nedeni künt travma

İlk fotoğrafı tersine görsel arama ile arattığımızda, daha önceki tarihlerde paylaşılmış haberlere ulaşıyoruz. Haberlerde görüntülerin Den Haag’da değil, Kuzey Galler’in Anglesey Adası’ndaki Bodedern köyü yakınlarında çekildiği yazıyor. 

Yapılan laboratuvar testi sonuçlarına göre kuşlarda herhangi bir zehirlenme belirtisi ya da virüs tespit edilmemiş. Ölümlerin künt travma (vücut kısmına darbe, yaralanma veya fiziksel saldırının neden olduğu travma) sonucu olduğu belirtilmiş. Birleşik Krallık’a bağlı Hayvan ve Bitki Sağlığı Kurumu (APHA), kuşların çevredeki asfalt veya çitlere hızlıca çarpmaları sonucu ölmüş olabileceklerini söylemiş. 

Kuşlar üzerinde gerçekleştirilen viroloji, bakteriyoloji ve histopatoloji test sonuçlarına göre, kuşlarda herhangi bir kuş gribi riskine veya bulaşıcı bir hastalığa rastlanmadığı ifade ediliyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU