Daha önce çeşitli zamanlarda Kan Bankası (Sanquin), Mülteciler Kurumu (VluchtelingenWerk Nederland) ve Ayrımcılıkla Mücadele Bürosu (Antidiscriminatiebureaus) başta olmak üzere yaptıkları çalışmalarla takdir toplamıştı.

HDV şimdi de sahip olduğu sosyal sorumluluk gereği Hollanda’daki sorunların çözümüne katkı sunma çalışmalarına bir yenisini ekledi.
Hollanda Diyanet Vakfı ile Hollanda Sığınmacılar Kurumu (VluchtelingenWerk Nederland) Temmuz 2015’te imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde 18.09.2015 tarihinde Hollanda Diyanet Vakfına bağlı 144 şubesinde Cuma namazında Hollanda’daki mültecile için Hollanda geneli yardım kampanyası başlatmıştı.

Bu kampanyada toplanan 44.000 Avroluk yardım çeki, 29.10.2015 tarihinde HDV Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Özkanlı ve Cengiz Özdemir tarafından Hollanda Sığınmacılar Kurumu Müdürü Dorine Manson’a teslim edildi. Hollanda Sığınmacılar Kurumu Müdürü Dorine, HDV’nin bu önemli desteğinden dolayı duyarlı Anadolu insanına teşekkür etti.

HDV Başkanı Dr. Mehmet Malkoç, iki milyonu aşkın mülteciye ev sahipliği yapan bir coğrafyadan gelen millet varlığımızın yaşadığı ülkedeki mültecilere olan duyarlılığı ve verdiği desteğin anlamına işaret ederek Anadolu insanının Hollanda’nın geleceğine olan katkısının giderek artacağına işaret etti.

©SONHABER.EU