Air France-KLM,Ryanair, Lufthansa, British Airways ve Vueling AB'nin aldığı yeni güvenlik kararının uçuş trafiğini olumsuz yönde etkilediğini, uçuşlarda olması gereken akışın sağlanamadığı ve sürekli rötarlar yaşandığını belirterek şikayetlerini AB Komisyonuna iletti. Tek tıkla yapabilmek için sitemizi ziyaret ediniz.



Brüksel'de Salı günü gerçekleşen Airlines for Europa (A4E) toplantısına katılan firmalar, havalimanlarında güvenlik tedbirlerinin artırılması veya ekstra pasaport kontrollerinin geçtiğimiz yıl özellikle yaz sezonunda kaosa neden olduğunu dikkate alarak personel sayısının yükseltilmesini istedi.



Verilere göre geçen yıl rötarlarda yüzde 300 artış yaşandı. Bu orana göre yolcuların yüzde 5'i uçağına yetişemedi. Güvenlik önlemlerinin daha çok AB Schengen bölgesi dışındaki ülkeler giden yolcularda uygulanması dikkat çekiyor.



Hollanda'da 2017 yılında Mayıs ayında Schiphol'de yaşanan aşırı yoğunluk ve kaosun ardından yaz sezonu için önlemler alınmasına rağmen sorunların önüne geçilememişti.



SONHABER.EU