Arnhem mahkemesinde bakılan davada hakim, bir sürücüye verilen trafik cezasını yüksek olduğuna ve devletin fazla miktarı geri ödemesine karar verdi.

Normal hızhaddini 5 km. aştığı için 32 euroluk trafik cezası alan bir sürücü, bu cezaya itiraz ederek konuyu mahkemeye taşıdı. Bugün Arnhem mahkemesinde bakılan davada hâklim sürücünün haklı olduğuna ve verilen cezanın yasaların belirlediği miktarın üstünde olduğuna hükmederek, 9 euroluk fazlalığın sürücüye geri ödenmesine karar verdi.

Alınan bu karar 2008-2012 yılları arasında alınan trafik cezaları miktarlarının yasalarca belirlenen ve yıllık enflasyona göre ayarlanan zam miktarının üstünde olduğunu da gözler önüne seriyor.

Her ne kadar davayı açan sürücü için olumlu sonuç alınmış olsa da Nijmegen Radboud Üniversitesi ceza hukuku profesörü Henny Sackers, kararın yerel mahkemede alınan bireye yönelik bir karar olduğunu, geriye dönük bir karar olmadığını belirtiyor. Sackers bu nedenle her trafik cezasının iade edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını da yineliyor.

Ülkesel anlamda genele ait bir karar olması için Leuwaarden Yüksek Mahkemesinden çıkacak bir karar olması gerekmekte.

© SONHABER.EU