Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından daha önce yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına özel bir konut projesi yapılacağı açıklanmıştı. 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Sancaktepe ilçesinde inşa edilecek 90-95 m2 2+1 nitelikli 208 adet ve 105-110 m2 3+1 nitelikli 212 adet konutlar için başvurular, bugün başladı. 

TOKİ İstanbul Sancaktepe başvurusu nasıl yapılır ve başvuru şartları

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları, 15.000 TL başvuru bedelini ödeyerek işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Projeye başvurular e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak. 

Türk vatandaşları Sancaktepe projesinde 2+1 konutların fiyatı 1 milyon 430 bin TL, 120 ay vadeli aylık taksitleri ise 8 bin 342 TL olmaktadır. 3+1 konutların ise aylık taksitleri 9 bin 800 TL ve toplam fiyatı 1 milyon 680 bin TL'dir. 

TOKİ İstanbul Sancaktepe projesini başvuruları 21 Mart 2022 - 18 Mayıs 2022 tarihleri arasında kabul edilecek. Başvurusu alınan konutlar arasından başvuruları onaylanan kişiler için daha sonra hak sahibi belirleme kurası çekilecek. 

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra da İdare tarafından belirlenen tarihte Konut Belirleme Kurası gerçekleştirilerek, TOKİ konutları vatandaşlara teslim edilecek. 

Başvurusu onaylanan kişiler sözleşme aşamasında peşinat tutarları olan 414 bin TL ve 489 bin TL'yi ödemekle yükümlü olacaklar. Daha sonra kalan tutar 120 ay vadeli taksitlendirilecek.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın