Yozgat’taki bazı sağlık tesislerinin ihtiyaçları hayırseverler tarafından karşılanmaya başlandı. Çayıralanlı gurbetçi vatandaşlar, Devlet Hastanesi müşahede odasını sil baştan yeniledi. ‘Memleketimize bir faydamız olsun’ diyen gurbetçilerimiz, iki adet yatak, televizyon, iki adet paravan, iki adet yemek masası, hasta etejeri, yemek masası ve bir adet tekerlekli sandalye bağışında bulundu. Çayıralan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Doğan, gurbetçi vatandaşlara teşekkür dileklerini belirtirken, müşahede odasının giriş kısmına vatandaşların yaptığına dair plaket astıklarını söyledi.

Akdağmadeni ilçesinde ise Ahmet Üzel isimli vatandaş, Devlet Hastanesine diyaliz cihazı bağışında bulundu. Akdağmadeni Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Peyami Duman, Ahmet Üzel’e teşekkür etti, diyaliz cihazı ile kendilerini onurlandıklarını, birlik ve beraberliğe dair örnek bir davranış olduğunu, hayırsever tüm vatandaşlara teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kurca da, ‘’Hastanelerimize bağışta bulunan tüm vatandaşlarımıza, özellikle Çayıralan’da gurbetçi dostlarımıza, Akdağmadeni’nde Sayın Ahmet Üzel teşekkürü borç bilirim. Böylesine örnek bir davranış hepimizi duygulandırmış ve onurlandırmıştır. Birlik ve beraberliğe dair verilen en güzel mesajlardan bir tanesidir sağlık alanında. Allah’tan hayırlarını kabul etmesi dileklerimle, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yozgat Çamlık

Kaynak: Arti49