Sağlıktan sorumlu Devlet Sekreteri Martin van Rijn, gençler arasındaki uyuşturucu kullanımı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ailelerin gençlerle uyuşturucunun riskleri hakkında açıkça konuşması gerektiğini belirten Van Rijn, bu konunun tabu olmaktan çıkması gerektiğine vurgu yaptı.

“Birçok uzmandan ve gençten duyduğum ebeveynlerin hemen hemen hiçbir şekilde gençler arasında uyuşturucu kullanımından haberdar olmadığı yönünde” diyen Van Rijn, bu konuda mutlaka ve mutlaka değişim olması gerektiğini dile getirdi.

Ailelere öneride bulunan Van Rijn “Kullanıyor musun? Ne kullandığını biliyor musun? Riskleri biliyor musun?” gibi soruların sorulması gerektiğine dikkat çekti.

Bugün yazılı olarak Meclisi de bilgilendiren Devlet Sekreteri, ailelerin kullanımına açılan bir web sitesinden de bahsetti. Bu web sitesinde ebeveynlere çocukları ile nasıl iletişim kurabileceği hakkında pratik bilgiler verilecek.

Gençlerin de uyuşturucu kullanımının normal görüldüğü düşünce kalıbından çıkması gerektiğini belirten Van Rijn, “bu şekilde büyük rizikolara giriyorlar. Aynı şekilde eğlence uyuşturucusu olarak bilinen uyuşturucu büyük tehlike saçıyor. Biz gençleri bu konuda bilgilendirip ailelere de onlarla açıkça konuşmaları için destek vereceğiz. Eğlence ve uyuşturucu normal bir birliktelik olmaktan çıkması gerekir” dedi.

SONHABER.EU