Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), bugün Euro Bölgesi'nin mart ayına ilişkin yıllık enflasyon öncü verilerini yayımladı. Euro Bölgesi'nde şubatta yüzde 5,9 olan yıllık enflasyon, geçen ay yüzde 7,5'e yükseldi. 

Bölgede enflasyon, martta aylık bazda ise yüzde 2,5'e ulaştı. Enflasyona ilişkin beklenti martta yüzde 6,7'ye yükselmesi yönündeydi.

Martta enflasyonun ana itici gücü, Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle keskin şekilde yükselen enerji fiyatları oldu.

Euro Bölgesi'nde mart ayındaki enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 44,7 ile enerjide gerçekleşti. Enerjiyi, yüzde 5 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri, yüzde 3,4 ile enerji dışı sanayi ürünleri ve yüzde 2,7 ile hizmetler izledi.

Hollanda’da yüzde 11,9 olan mart ayı enflasyonu bölge ortalamasının çok üstünde seyretti. Mart ayında enflasyon Fransa'da 5,1, İtalya'da 7, Almanya'da yüzde 7,6, Belçika'da 9,3, İspanya'da 9,8, Estonya'da 14,8 ve Litvanya'da yüzde 15,6 seviyesinde ölçüldü.

Böylece Euro Bölgesi'nde mart ayında enflasyon, verilerin Eurostat tarafından 1997 yılında toplanmaya başlandığı tarihten bu yana ölçülen en yüksek seviyeye çıktı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın