SEYRAN şenliklerinde konsolosluk açılması için toplanan imzaların T.C. Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan’a teslim edilmesinin ardından Eindhoven’a açılacak konsolosluk için gelişmeleri takip eden Son Haber, en geç 2 yıla kadar Eindhoven’a da açılacak başkonsoloslukla Hollanda’daki konsolosluk sayısı 4’e çıkacak.

Eindhoven'a giderek konuyu gündeme getiren ve sürekli takipte olan Sinan Temel ( İşadamı ve UETD Eindhoven Şube Başkanı) ve yardımcısı Adem Topdağ ile görüştük.

Sinan Temel Son Haber’e verdiği özel demeçte, “ Sizlerin de bildiği gibi 2015 yılının Mayıs ayında PODER tarafından düzenlenen SEYRAN Şenliklerine AB Bakanımız Volkan Bozkır beyefendi de katılmış, 15 bin kişinin önünde bu konuda bize bir söz vermişti. T.C. Lahey büyükelçimizin de iştirak ettiği şenliklerde yaklaşık 2 bin imza toplayarak bu yöndeki beklenitimizi kendilerine bir kez daha ilettik” dedi.

Araya giren 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimleri dolayısı ile işlerin normal seyrinden yavaş ilerlediğini belirten Sinan Temel, “ Ankara’dan aldığımız bilgilere göre en geç iki yıl içinde Bu bölgedeki vatandaşlarımızın artık konsolosluk işlemleri için Rotterdam’a gitmelerine gerek kalmayacak. Eindhoven Amsterdam gibi değil. Burda gerekli binayı bulmak daha kolay hatta hazır diyebiliriz. Ama önce Amsterdam Başkonsolsuğumuz faaliyete geçecek ve ardından Eindhoven için çalışmalara başlanacak.Bunun sözünü başta Bakanımız Volkan Bozkır olmak üzere Dış İşleri bakanlığından da aldık diyebilirim” dedi.



Neden Eindhoven’a bir konsolosluk gerekli sorumuzun cevabını ise Adem Topdağ’dan aldık. Topdağ, “ Eindhoven Hollanda'nın en merkezi yeri olması dolayısı ile Bürüksel’e Almanya’ya, Rotterdam’a Amsterdam’a eşit uzaklıkta bir şehir. Eindhoven’ı ayrıca dünyaca ünlü markaların bulunduğu, ekomik ve sosyal yaşantısı ile Hollanda’nın 5. Büyük şehri. Şehir merkezinde 14 bin 500 olmak üzere çevresi ile birlikte yaklaşık 80 bin Türk nüfusa sahip. Bu bölgeler hep konsolosluk işlemleri için Rotterdam’a gitmek zorunda. Örneğin Maastricht,Venlo gibi şehirlerle Rotterdam’ın arası 250 km. Rotterdam’a gitmek en ufak bir işlem için insanların bir gününe mal olduğu gibi maddi yükü de bu günün geçim şartlarında ağır geliyor. Zaten Devletimizin hükümetimizin hizmet anlayışı da hizmeti vatandaşın ayağına götürmek olduğu için sağolsunlar bu bölge insanının sesine kulak verdiler. Biz Sinan bey ile sadece ön ayak olduk” dedi.

Başkabakanı davet edeceğiz
2016 yılının Mayıs ayında düzenlenecek SEYRAN Şenliklerine bu kez Başbakan Davutoğlu’nu da davet edeceklerini belirten Sinan Temel, “ Sanıyorum Başbakanımız bu davetimizi kabul edecektir. Çünkü yurt dışında Ak Parti en yüksek oranda oyu Hollanda’dan almıştır.Bu vesile ile başbakanımızın seçmenleri ile buluşmasına da vesile olacak 2016 SEYRAN şenliklerine çevre ülkelerden gelecek misafilerimizle birlikte 40 bin kişi bekliyoruz.” Dedi.

©SONHABER.EU