Zorunlu sağlık sigortasında primler ödenemeyecek miktara ulaşmasının yanı sıra eigen risico'nun 385 euro olması ve bu sebepten dolayı vatandaşın teorik olarak aslında sağlık sigortasını boşyere ödemek zorunda kaldığı gerekçesiyle imza kampanyası başlatıldı.

Konuyla ilgili kampanya başlatan SP partisi Ulusal Sağlık Fonu oluşturulup vatandaşın sağlık masraflarının buradan karşılanıp sigorta şirketlerine bağımsız olmalarını sağlamayı hedeflediklerini ve bu sayede eigen risico uygulamasının da rafa kaldırılması gerektiğini belirtti. Çeşitli şehirlerde halkı bilgilendiren SP karşılaştıkları yoğun ilgi ve destekten dolayı mutlu olduklarını açıkladı.

Çoğu vatandaşın sağlık sigortası primlerini ödeyemediği ve eigen risico uygulamasından dolayı doktora/hastaneye gitmediği ve kendi imkanlarıyla doğal yöntemlerle çeşitli sağlık sorunlarıyla başetmeye çalıştığı görülüyor. Bu durumda hem zorunlu sağlık sigortasına sahip olup hem de bazı masrafları kendi cebinden ödemek zorunda kalan vatandaşın sigortalı olmasının bir anlamı kalmıyor.

SP, Hollanda'nın 4 büyük sigorta firmasının yıllık 1 milyar euro gelir elde ettiği ve bunun sağlık harcamalarında kullanılmayıp kendi aralarında paylaşıldığını iddia etti. Firmalar aynı zamanda yıllık 500 milyon euro'yu reklam için ayırıyor. Vatandaşın sağlık sorunu olduğunda ise 385 euro'ya kadar yapılan masrafları kendisi ödemek zorunda kalıyor. Bunun değişmesi gerektiğini belirten SP, halkın da aynı fikirde olduğunu ve kendi inisyatifleriyle imza kampanyası başlattıklarını vurguluyor.

Son olarak Sağlık Bakanı Schippers'ın eigen risico bedelinin 500 euro'ya çıkabileceğini açıklamasının ardından halk '' artık yeter '' diyerek harekete geçti.

İmza kampanyasına katılmak isteyenler aşşağıdaki sayfaları ziyaret edebilirler.

http://www.hetroermoetomin.nl/
https://nationaalzorgfonds.nl/

SONHABER.EU