Erteleme sebebi olarak, bu akşam temsilciler meclisinde yapılacak, turuncu kodlu ülkelere seyahat yasağı teklifinin görüşülecek olması açıklandı.

Corendon’un geçen hafta Türkiye uçuşlarına başlayacağını açıklaması üzerine başbakan Rutte başta olmak üzere hükümet yetkilileri Corendon‘un kararını eleştirmiş ve ancak acil bir durum olursa turuncu kodlu ülkeye uçuş düzenlenebileceğini söylemişlerdi.

Corendon yaptığı açıklamada, 22 temmuzda eğer Türkiye’ye uygulanan turuncu seyahat kodunda bir değişiklik olması durumunda başlanacağını, aksi halde uçuş yapılmayacağını da ekledi.

Bu akşam, hükümet meclise uçuş kodları uygulamasının detaylı sebeplerini açıklayacak ve bu konuda muhalefet partilerinden gelen sorulara cevap verilecek. Konunun politik bir karar olduğunu düşüne başta DENK olmak üzere bazı vekillerin konuşmaları merakla bekleniyor.

Corendon ise diğer havayolları Türkiye’ye uçuş düzenlerken kendilerinin bu muameleye tabi tutulmasını eşit rekabete aykırı bulduğunu açıkladı.

Aralarında Türk Hava Yolları ve KLM şirketleri Ankara ve İstanbul gibi şehirlere uçuş düzenliyorlar. Ayrıca Pegasus ve Sunexpress Schiphol ile Antalya arasında uçuşlara başladı. Ancak Corendon özellikle tatil beldelerine seyahat düzenlediği için bu engellenmeye çalışılıyor.

Corendon’dan geçen haftadan bu yana seyahat ve tatil planlayan binlerce kişi bu kararla tam bir hayal kırıklığı yaşıyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
 

Habernet