Arda Gerkens, '' yaşanan artışla ilgili şok yaşıyoruz. Oluşturulan sekiz kişilik bir ekiple binlerce video ve fotoğrafları izlemek zorunda kalıyoruz. 63 binden fazla fotoğraf inceledik. Görüntüleri incelerken zor anlar yaşıyoruz. Çocuk istismarı ihbarlarında geçen yıla göre yüzde 54 artış var. Bu durum çok üzücü.

Analist Sarah de Vos ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, '' bu işe başvuru yapıldığında 'kaldırabilecekmisin' diye soruluyor. Bana da iyi düşünmemi tavsiye ettiler. Bu işi çok istiyordum ancak öncesinde karşı karşıya kaldığın manzaranın ne kadar acı verici olduğunu anlamıyorsunuz'' sözlerine yer verdi.

Gerkens, sabahları gelen ihbarları değerlendirdikten sonra ara verdiklerini ve ekipte yer alan çalışanların gördüklerini hazmetmesi için zamana ihtiyacı olduğunu vurguladı. Çalışanların da psikolojik destek alabildiklerini belirten Gerkens, bu işi yapanların izlerken yaşadıkları zorlukları anlatırken istismara maruz kalan çocukların nasıl bir ruh hali yaşadıklarını gözler önüne seriyor.

Çocuk istismarı ihbar hattı ekibi zor bir iş yaptıklarını ancak bu çocuklar için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini belirtti.

SONHABER.EU