Haber: İlhan Karaçay / Amsterdam

Çifte tabiyetli Hollandalılar, 10 yıl yurtdışında kalıp pasaportlarını yenilemedikleri takdirde, Hollanda vatandaşlığından atılıyor.

Geçen yıl mart ayında Avrupa Mahkemesi’nin almış olduğu bir karara istinaden, Hollanda Danıştay’ı bu kararı yeniden ele aldı.

Avrupa Mahkemesi’nin, ‘Mağdurlar ayrı ayrı ele alınmalı ve duruma göre karar verilmelidir’ şeklindeki kararını dikkate alan Hollanda Danıştayı şu açıklamayı yaptı:
‘Mağdurlar, sadece Hollanda vatandaşlığını kaybetmiyorlar. Haliyle Avrupa Birliği statüsünden de çıkmış oluyorlar. Bu da onlara ikinci bir mağduriyet yaratıyor.Bu nedenle yasanın yumuşatılması lazım.’

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan, tabiyet ve göç uzmanı Avukat Bram van Melle, bu konuda mağdur olanların, bulundukları ülkelerdeki Hollanda Büyükelçiliklerine veya Hollanda’da ikamet etmek istedikleri Belediyelere başvurmalarını tavsiye etti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU