Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM), aynı dönemde Covid-19 nedeniyle öldükleri tespit edilenlerin sayısının da 5 bin 400 olduğunu duyurdu.

İstatistik Kurumu'na göre, 3 bin 600 kişi koronavirüs konusunda test edilmeden hayatını kaybeden ve resmi kayıtlara girmeyen kişiler.

CBS verilerine göre, normalde daha önce aynı haftalarda yaklaşık 27 bin kişi hayatını kaybederken, bu yıl ölenlerin sayısı 36 bin olarak gerçekleşti.

Hollanda, evde ya da yaşlı bakım merkezlerinde ölen ve test edilmeyen kişileri, resmi korona kurbanları arasında göstermiyor.

Belçika Ulusal Kriz Merkezi sözcüsü Steven Van Gucht de, Covid-19'a bağlı olarak ülkesinde yaklaşık 9 bin fazladan ölüm meydana geldiğini açıkladı.

Van Gucht, koronavirüs nedeniyle yaşanan ölümlerin, Belçika'da en yoğun grip salgını döneminde meydana helen ölümlerin 2,2 katı daha fazla olduğuna işaret etti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız