Almanya'da 8'i Türk 10 kisiyi öldüren ırkçı Neo-Nazi terör örgütü NSU'ya gizli servisten para aktığı ortaya çıktı. NSU'nun öncü kurulusu olan Thüringer Heimatschutz'u (THS) kurmakla görevlendirilen ve gizli servise muhbirlik yapan Neo-Nazi Tino Brandt, "Thüringen Anayasayı Koruma Teskilatı'ndan aldıgım paranın bir kısmını Beate Zschaepe, Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'a verdim. Bunu da gizli servisin bilgisi kapsamında yaptım" dedi.

GİZLİ SERVİS FİNANSE ETTİ

Baden Württemberg Eyaleti NSU Cinayetlerini Arastırma Komisyonu önünde ifade veren muhbir Brandt, "Yaptığım muhbirlik karşılığında aldığım paradan NSU'ya da verdim" diye konuştu. Brandt'ın verdiği ifadeye göre Thüringen gizli servisi, NSU örgütünü finanse etti. Brandt, 1990'lı yıllarda NSU üçlüsü Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe'nin de yer aldıgı THS'yi kurmuştu. Brandt, halen çocuklara cinsel tacizden ötürü tutuklu bulunuyor.

EN KİLİT İSİMLERDEN BİR TANESİ

Almanya'nın en tanınmış Neo-Nazileri arasında yer alan Tino Brandt'ın devlet adına çalışan bir muhbir olduğu ortaya çıkmıştı. O dönem gizli servisten yüzbinlerce Mark alan Tino Brandt'ın kurduğu ilk Neo-Nazi örgüt olan THS'nin içinde, NSU üçlüsü de yer almıştı. Brandt, NSU'yu en iyi bilen muhbirlerden biri olarak tanınıyor.

Sabah.de