İzin için yola çıkan vatandaşlar kara yolculuğuyla Bulgartistan’dan geçecek olanları gümrüklerde pasaport kontrollerinde evraklarını iyi kontrol etmeleri konusunda uyarıyor.





Ufuk.nl sitesinin haberine göre, Bulgaristan’ın giriş gümrüğünde pasaport ve oturum belgelerini gümrük memuruna teslim eden vatandaşlar, kendilerine teslim edilen evraklarının bilinçli olarak eksik teslim edildiğini iddia ediyorlar.





Durumu fark ettiklerinde geri dönemeyen, ya da çıkış gümrüğünde fark eden vatandaşlar, çıkıştaki memura durumu izah ettiklerinde polisin girişim memuruyla irtibat kurduğunu ve belgelerinin girişte kaldığını itiraf ettiklerini söylüyorlar.





Daha sonra eksik belgelerinin bir başka gurbetçiyle kendilerine gönderildiğini söyleyen gurbetçiler, kendilerine söylenen yerde beklediklerini ancak burada çok daha fazla gurbetçinin aynı durumu yaşadığını gördüklerini söylüyorlar.





Her birinden aynı yöntemle 20 euro çorba parası istendiğini ve girişteki memurla çıkıştaki mamurun ortaklaşa hareket ettiğini iddia eden vatandaşlar yola çıkacak diğer sıla yolcularını uyarıyor.





Bu durumda gurbetçilerimizin gümrük kapılarından hareket etmeden önce evraklarının tamam olup olmadığını mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!