Gent Üniversitesi Avrupa Birliği projeleri kapsamında 16-20 yaş aralığında Türk Kökenli Belçika vatandaşlarıyla duygusal zekanın (duygusal yeterlilik) geliştirilmesi için bir çalışma hazırladı.

ECoWeB isimli Avrupa Birliği projesinin bir bölümü olan bu çalışmanın Belçika koordinatörlüğü Prof.Dr. Johnny Fontaine tarafından yürütülmektedir. Çalışma içerisinde Mersin Üniversitesinden Doktora araştırmacısı Mehtap Sezgin’in yanı sıra, Belçika’dan ve Amerika’dan da araştırmacılar yer almaktadır.

Proje’de gençlere duygusal zekalarını geliştirmek üzere online bir eğitim tasarlandığı ifade edilirken, eğitim süresinin 4 hafta içerisinde yaklaşık 3 saatlik bir zaman dilimini kapsadığı belirtildi.

Eğitim etkisini sınamak için katılımcılara ön test ve son test anketlerinin eğitim öncesinde ve sonrasında uygulanacağı, tüm materyallere katılımcıların internet üzerinden ulaşabileceği ve eğitimin online olarak gerçekleştirileceği ifade edildi. Yapılacak olan çalışma ve tüm materyallerin flaman dilinde olduğu ifade edildi.

İlgilenen tüm katılımcılara araştırma öncesinde araştırma ile ilgili ayrıntılı bilgilendirme mektupları gönderilecektir. Bu mektupta çalışma ile ilgili detaylı bilgiler yer almaktadır. Eğitim 5 Kasım 2018 tarihinde başlayacaktır. Konuyla ilgilenen 16-20 yaş aralığındaki Türk kökenli iyi düzeyde Flamanca bilen gençlerin araştırmaya katılma taleplerini [email protected] e-mail atmaları yeterli olacaktır.

Kaynak: Aktif haber