Belçika'da Flaman Hıristiyan Demokrat Parti (CD&V) genel başkanlığına aday olan Affligem Belediye Başkanı ve ünlü oyuncu Walter De Donder'in, uyum politikaları ile ilgili görüşleri "ırkçılık" tartışmalarına yol açtı.

BBC'nin haberinde, De Donder, yanlış uyum politikaları nedeniyle Belçika'daki büyük kentlerde bazı mahallelerin "diğer gruplar tarafından" işgal edildiğini savunarak, "Kendi halkımız buralardan tamamen mahrum bırakıldı" dedi.

De Donder'in, "diğer gruplar" dediği kesimlerin başında, Brüksel, Ghent ve Anvers'te yoğun biçimde bulunan Türkiye ve Fas kökenli göçmenler geliyor. Özellikle aşırı sağcılar zaman zaman bu konuyu gündeme getiriyor.

Belçika'nın en ünlü çocuk dizileri olan "Samson en Gert"de (Samson ve Gert) belediye başkanını, "Kabouter Plop"ta (Cüce Plop) da Plop karakterini canlandıran Walter De Donder, 6 Aralık'ta yapılacak seçimde, Flaman Hıristiyan Demokrat Parti liderliği için aday oldu.

Halen Brüksel'e bağlı Affligem ilçesinin belediye başkanlığını yürüten 59 yaşındaki politikacı, göç ve uyum politikalarını öncelikleri arasına aldı.

De Donder, CD&V genel başkan adaylarının göç konusundaki tartışmasında dile getirdiği görüşleri, Twitter mesajında da savundu. Belçikalı politikacı, uyum politikaları konusunda kararlı olduğunu açıkladı.

Walter De Donder'in, açıklamasında dile getirdiği "kendi halkımız" ifadesi tartışmalara neden oldu. Twitter kullanıcıları, bu ifadeyi "iğrenç ve ırkçı" olarak değerlendirdi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın   

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!

Kaynak: BBC