Federal Parlamento Milletvekili Veli Yüksel, yaptığı bir açıklamada, İçişleri Bakanı Jan Jambon’un açıklama getiremediği takdirde Müslüman toplumundan özür dilemesi gerektiğini ifade etti.

22 Mart’ta Brüksel’de gerçekleştirilen terör olaylarından sonra Müslümanların açıkça sevindiklerini dile getiren İçişleri Bakanı Jambon “Müslümanların önemli bir kesimi patlamalardan sonra dans etti” şeklindeki sözleri, kamoyunda büyük tepkilere yol açtı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Federal Milletvekili Veli Yüksel (CD&V) “İçişleri Bakanı tüm vatandaşların bakanıdır ve bu yönde çalışmalarını sürdürmesi gerekmektedir. Müslüman toplumun genelini terör örgütü DAEŞ’in üstlendiği saldırı ile bir tutmak, bir bakana yakışmayan, asgari siyasi etik kurallarıyla bağdaşmayan çok çirkin bir yaklaşımdır. Bu gibi yaklaşımlar teröristlerin hedeflerine ulaşmasını kolaylaştırarak asıl amaçları toplumsal uyumu parçalamak isteyen terör örgütlerini sevindirmektedir” diyen milletvekili sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkenin her bir köşesinden birlik ve beraberlik mesajı yükselirken, Jambon’un 3-5 teröristin gerçekleştirdiği çirkin saldırıyı, 800 bini aşkın Müslüman toplumuna mal etme algısı çok gereksiz, çirkin ve yersizdir. Bakan Jambon açıklamalarını objektif verilerle kanıtlamayaz ise, Belçikadaki Müslüman toplumundan özür dilemesi zorunluluğu doğacaktır.”

İçişleri Komsiyonunda Bakan Jambon’u yarın koalisyon hükümeti ortağı CD&V partisi adına sorguluyacağını belirten Veli Yüksel, “İçişleri Bakanı bütün vatandaşların güvenliğini sağlamak zorundadır. O mevki ciddi bir mevkidir. Bu gibi açıklamalar bu mevkiye gölge düşürmektedir” dedi.

De Tijd gazetesinde bugün yayınlanan makalesinde kaygılarını ve düşüncelerini dile getiren Milletvekili Yüksel, Bakan Jambon’un bu açıklamalarının varsayımlara dayalı olması ve partisi NV-A’nın ırkçı parti Vlaams Belang’a oy kaybetme kaygısıyla yapılmış olması ihtimalinin yüksek olduğunu ve müslümanlar üzerinden böyle oyunların oynanmaması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Yenivatan.be