Belçika Diyanet Vakfi, Belçika Federal hükümetinin koronavirüs salgının yayılmasını engellemek için aldığı önlemler kapsamında camilerde cuma ve vakit namazlarının kılınmayacağını açıkladı.

KORONAVİRÜS (KOVİD-19) SALGININA KARŞI ALINACAK TEDBİRLER HAKKINDA AÇIKLAMA;

Belçika Federal Hükümeti’nin 12/03/2020 tarihli Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlar gereği küresel bir salgına dönüşen Koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle bugün itibarıyla (12/03/2020) tedbir amacıyla camilerimizde vakit namazlar, cuma namazları, cami, dernek ve kültür merkezlerimizde düzenlenen bütün kurslar, toplantı ve faaliyetler yeni bir talimata kadar iptal edilmiştir. Bu sebeple cami ve lokaller de 03/04/2020 tarihine kadar kapalı olacaktır. 

Bütün vatandaşlarımızı namazlarını evde kılmaya, Belçika makamlarının aldığı kararlara hassasiyetle uymaya ve bu salgına karşı korunma tedbirlerini azami derecede almaya davet ediyoruz.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU