Hemen hemen her gün batı medyasında İslam, Müslüman ve terör ile ilgili yapılan çoğu haberlerin aslı astarı olmadığı yetkililerin yaptığı açıklamalar sonrasında anlaşılıyor. Bu durumda medya kuruluşlarının ne amaçla bu tür haberlere yer verdiği sorusu akıllara geliyor.

Toplumu ayrıştıran ve sürekli İslam'ı terörle bağdaştıran Batı medyası Fransa ve Belçika saldırılarından prim yaparak yerli halkı yabancı kökenli vatandaşlarına karşı kışkırtıyor. Bunun yanı sıra İslam sözcüleri olarak kendilerine yakın sözde imam ve din adamlarıyla görüşüp Avrupa'da radikalleşmenin artış gösterdiğini ve AB bölgesinin sürekli tehdit altında olduğu iddia ediliyor. Ancak yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda ise böyle bir durumun söz konusu olmadığı belirtiliyor.

Batı medyası tarafından uydurulan 'radikal' ve 'ılımlı' İslam gerçeği yansıtmamaktadır. İslam'da herşey nettir. İslam'da aşırılık veya tam tersi ılımlılık diye bir kavram yoktur. Yapılan algı operasyonlarında öncelikle radikal diye adlandırılan kişilerin zaten dine uygun davranmadıkları ve teröre yönelmelerinin de İslam ile bir ilgisinin olmadığı bellidir. Ancak İslam'ı ve Müslümanları bilmeyen kişilerin bilinçaltında sürekli İslam ve terör birmiş gibi yerleştirilip dinini olması gerektiği gibi yaşayan insanlara farkında olmadan terörist gözüyle bakılmasına neden oluyor.

Fransız Libération gazetesi sözde Belçika savcılığının, ''Belçika Federal Savcılığı, Brüksel'deki intihar bombacılarının ilk hedefinin Paris'te terörsaldırısı düzenlemek olduğunu açıkladı.

Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, metro ve havaalanı saldırılarını düzenleyen grubun aslında ilk hedefinin, Paris'e ikinci bir saldırı düzenlemek olduğu, ancak son dakikada vazgeçerek Brüksel'i hedef aldıkları belirtildi.

Teröristlerin ilk hedefinin Paris'te iş ve finans merkezi La Defense'ın olduğu ifade edilen açıklamada, 'Terörist grubun Paris saldırıları sonrasında yürütülen soruşturmanın hızlı ilerlemesi ve baş şüpheli Salih Abdüsselam'ın yakalanmasının ardından Paris'i hedef almaktan vazgeçtiği'' bildirildi.'' açıklamasını yaptığını servis etmişti. Savcılık ise haberde yer alan bilgilerin doğru olmadığını açıkladı. '' Hedef gösteremeyiz '' açıklamasında bulunan savcılık çıkan haberleri de yalanlamış oldu.

Yukarda belirtilen konu sadece bugün çıkan haberlerden birisi. Sürekli insanlara korku ve nefret yayan haberlerin servis edilmesi kimlerin neye ve kime hizmet ettiğini açıkca ortaya koymaya yetiyor.

SONHABER.EU