Amsterdam Başkonsolosluğu’nda yeni görevine başlayan Arıkan, Kuzey Hollanda, Utrecht ve Flevoland eyaletlerindeki vatandaşlarımıza ilk mesajını yayımladı.

Hollanda Türk toplumunun değerli üyeleri, sevgili vatandaşlarımız,

Kuzey Hollanda, Utrecht ve Flevoland eyaletlerindeki vatandaşlarımıza hizmet vermek amacıyla açılmış olan Amsterdam Başkonsolosluğumuzdaki görevime 1 Eylül 2018 tarihinde başladım.

Selefim Başkonsolos Tolga Orkun’un ve Başkonsolosluğumuz personelinin yoğun çalışmaları ve Devletimizin büyük önem ve öncelik vermesi neticesinde Başkonsolosluğumuz, şehrin merkezinde vatandaşlarımıza ve ülkemize yaraşan müstesna bir binada faaliyete geçmiş olup, tüm konsolosluk hizmetlerini sunmaktadır.

Amsterdam’daki görev sürem boyunca her kesimden vatandaşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve girişimci vatandaşlarımızla biraraya gelerek yakın ilişkiler kurmak öncelikli hedeflerimden biri olacaktır.

Görev bölgemizdeki yerel yönetimler ve Hollanda makamlarıyla da yakın ilişkiler kurarak, hem Türk-Hollanda ilişkilerine yerel düzeyde katkıda bulunmak hem de Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımızın burada en iyi şekilde temsilini sağlamaya önem vereceğim.

Başkonsolosluğumuzun temel hedefleri olan, konsolosluk hizmetlerinin verimli şekilde sunulması, vatandaşlarımızın burada karşılaştığı sorunların en aza indirilmesi, Hollanda’daki siyasi, ekonomik ve sosyal hayata etkili şekilde katılımlarının desteklenmesi, birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesi alanlarında sizlerin görüş ve değerlendirmeleriniz bizim için çok kıymetlidir. Hem Başkonsolosluğumuzdan haber almak hem de görüşlerinizi iletmek amacıyla internet sitemizi, twitter ve facebook hesaplarımızı takip etmeniz yararlı olacaktır.

Siz değerli vatandaşlarımıza konsolosluk hizmetlerini daha etkin ve hızlı sunabilmek amacıyla, yeni kurulmuş olan Başkonsolosluğumuzun personel sayısının ve konsolosluk hizmetlerinde verimliliğinin artırılması öncelikli gündem maddelerimizin başında gelmektedir.


Konsolosluk işlemleri hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve bu konulardaki sorularınıza yanıt almak için e-konsolosluk internet sitesi (www.konsolosluk.gov.tr) ve 7 gün 24 saat süresince Konsolosluk Çağrı Merkezinden (+10 766 0007) istifade edebilirsiniz.

Bu önemli görevi üstlenmenin heyecanı içinde sizleri sevgi ve saygılarımla selamlıyor, şahsım ve Başkonsolosluğumuz personeli adına en iyi dileklerimi sunuyorum.

Engin Arıkan

Başkonsolos