Kültürlerarası Konseyi tarafından "% 100 İnsan Onuru, Elbirliğiyle Irkçılığa Karşı" teması ile toplumun dikkatini ırkçılık ve İslam düşmanlığının Almanya'da yeri olmadığına dikkat çekmek maksadıyla gerçekleştirilen ziyarette Başkan Stüdemann, Dorstfeld DİTİB Sultan Ahmet Camii“ni ziyaret edip ortak hayata verilen katkıya ve insanımızın Almanya ve Dortmund'un daha müreffeh ve barış içinde yaşamaya verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.
Dortmund Belediyesi Kültür, Emlak ve Mali İşler Dairesi Başkanı Jörg Stüdemann, Dorstfeld DİTİB Sultan Ahmet Camii’nde yaptığı konuşmasının ardından Cuma namazı izledi. DİTİB Hutbe Komisyonu tarafından hazırlanan „Irkçılık ve Ayrımcılık“ konulu hutbeyi Türkçe ve Almanca olarak dinledi.

Başkan Stüdemann, birlikte ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı durulmasını istedi. Stüdemann, son zamanlarda siyasi gerginlikler sonucu etnik ve dini ayrımcılığa sebep olan üzücü hadiseler yaşandığını, camilere yönelik yapılan saldırılar olduğunu gözlemliyoruz. Bu bizleri üzüyor. Her türlü ayrımcılığa ve aşırılığa karşı camilerimizin ve cemaatimizin yanında olacağız. Dortmund şehrimizde böyle bir saldırı olmasa da Büyükşehir Belediye Başkanı Sierau ve Emniyet Müdürlüğü ile gereken tedbirlerin alınması için görüşüleceğini belirtti.

Önceden planlanmış ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Stüdemann, cemaatle bir araya geldik, birlikte çay içtik, sohbet ettik. Şehrimizde Türklerle hep iç içe olduk, komşuluk ilişkilerimiz var ve birlikte uyum içerisinde, huzurlu bir ortamda yaşıyoruz. Saldırılar karşısında camilere destek olup, gereken tedbirlerin alınacağını söyledi.

Dorstfeld DİTİB Sultan Ahmet Camii Din Görevlisi Erdoğan Kocagöz tarafından okunan hutbede, İslam’da maddi veya manevi derecesi ne olursa olsun hiçbir insan, ırk, din, renk, cinsiyet, millet veya yaşadığı coğrafya sebebiyle, hiçbir kimsenin kendini üstün görme ve diğer insanları aşağılama hakkına sahip olmadığına dikkat çekildi.

Dortmund Belediyesi Kültür, Emlak ve Mali İşler Dairesi Başkanı Jörg Stüdemann’a ziyaretlerinde Dernek Başkanı Yılmaz Dalkıç ve Din Görevlisi Erdoğan Kocagöz refakat etti.