Avusturya’da geçen çarşamba günü ulusal mecliste kabul edilen ilkokul çocuklarının başörtüsü takmalarını yasaklayan yasanın Yahudi ve Sihizm inancına mensup çocukların kullandığı kipa ve patka gibi dini kıyafetleri kapsamaması, Müslümanlara yönelik açık bir ayrımcılık olarak değerlendiriliyor.





Avusturya’da Müslüman, yabancı ve mülteci karşıtlığını zirveye taşıyan aşırı sağ koalisyonunun son icraatlarından başörtüsü yasağını değerlendiren uzmanlar, yasa metninde, "ilkokullarda başın tamamının örtünmesi yasaklanmıştır" ifadesiyle Müslüman kız çocuklarının hedef alındığına dikkat çekerek, yasanın anayasanın eşitlik ve din özgürlüğü ilkelerini ihlal ettiği görüşünü paylaşıyor.





Hükümet, İslam dininin temel ögelerinden başörtüsünü, çocukları olumsuz yönde etkileyen baskı unsuru olarak tanımlarken, hemen hemen her okulda bulunan Hristiyanlığın en önemli sembollerinden haçın tartışmaya açılamayacağını savunuyor.





Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen’in onayının ardından yasalaşma sürecini tamamlayarak yürürlüğe girecek başörtüsü yasağını ihlal eden aileler, 440 euro para veya iki haftaya kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!