Avrupa’ya mülteci akını AB ülkelerini oldukça rahatsız ediyor. Bir yandan sınırların kapatılması konusu gündeme gelirken, AB’ye girmek isteyen mültecilerin yeni bir yol bulduğu ortaya çıktı.

Tüm Avrupa ülkelerinde Suriye, ırak gibi savaşın yoğun olduğu bölgelerden gelen mülteciler konusunda ne yapacağını bilemiyor. Günlerce süren zorlu yolculuklarında hayatlarını kaybetme pahasına, Avrupa’ya gelmeye çalışan mültecilerin bulduğu yeni yöntem ise şaşkınlık yaratıyor.

Sputnik News'un haberine göre geçtiğimiz hafta yaşanan olay Rusya'nın kuzeyde Norveç sınırına en yakın kenti Murmansk'tan sadece iki saatlik mesafede olan Storskog sınır kapısında gerçekleşti.

Habere göre Rusya ile Norveç arasında bisikletle geçiş yapmanın serbest olduğu kuzey sınırından 100 kadar Suriyeli geçiş yaptı.

Rusya ve Norveç arasındaki sınır anlaşması bir kişinin sınırı yürüyerek geçmesini ya da başka birinin aracıyla gerekli belgelere sahip olmadan geçiş yapmasını engelliyor. Ancak anlaşmada bulunan yasal boşluk nedeniyle sınırı bisikletle geçerken belge sorulmuyor.

Sınır kapısında görev yapan Norveçli bir yetkili basına yaptığı açıklamada, son dönemde bu yöntemi kullanarak sınırı geçen mültecilere rastladıklarını belirtiyor. Rus yetkililer ise bu sene içinde en az 113 mültecinin bu yolu kullanarak Norveç’e geçtiğini belirtiyor.