Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, dün akşam gözaltına alınan ve aralarında Sırbistan eski Jandarma Şefi Bratislav Dikic’in de bulunduğu grubun seçim günü “terör eylemlerinde” bulunmayı hedeflediği belirtilirken, “Sırbistan ve Karadağ’da ekim ayının başında suç örgütü kurulduğuna dair şüpheler mevcut.” ifadesine yer verdi.

Gözaltına alınan grubun Karadağ Meclisinde darbe yapmayı planladığı vurgulanan açıklamaya, şöyle devam edildi:

“Grubun planları arasında silahla tüm devlet kurumlarını ele geçirmek ve DPS Genel Başkanı ve Başbakan Milo Djukanovic’i gözaltına almak olduğundan şüpheleniyoruz.”

Grubun dün Sabah saatlerinde Karadağ’a girdiği belirtilirken, hedeflerinde devlet kurumlarını ele geçirmek olduğu vurgulandı.

Whatsapp ve benzeri uygulamalar erişme geçici olarak durduruldu

Karadağ Elektronik Haberleşme ve Posta Hizmetleri Ajansının (EKIP) Viber, WhatsApp ve benzeri uygulamalara erişimi geçici olarak durdurduğu bildirildi.

Karadağ’daki üç mobil operatörün ortak açıklamasında, EKIP tarafından kendilerine gönderilen talimat gereği Viber, WhatsApp ve benzeri diğer uygulamaların kullanımının geçici olarak engellediği ifade edildi.

Bahsedilen uygulamaların gün boyunca kullanıcılar arasında “istenmeyen” haberleşmelerde kullanıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Elektronik Haberleşme Kanunu gereği, tüm operatörler EKIP’in talimatını uygulamak zorundadır. Kanuna göre, doğrudan reklam içeren yazışmalar, sadece kullanıcının önceden izin vermesi halinde mümkündür. Viber, WhatsApp ve benzeri diğer uygulamalar, EKIP tarafından gönderilecek talimata kadar kapalı kalacaktır.”

AA