Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı’nın (UNESCO) 38. Genel Konferansı için Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan T.C. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nde öğretmenlerle bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurt dışındaki görev yapan Türk öğretmenlerin görev süreleri hakkında yakında düzenleme yapılacağını belirterek, “Buradaki Türk öğretmenlerin görevine hem buradaki çocuklarımız açısından bakıyoruz, hem de döndüklerinde Türkiye’deki çocuklarımızın muhtemel kazanımlarını da hesap ederek süreleri tartıyoruz” dedi.

Öğretmenlerin sorunlarını dinleyen Avcı, MEB bünyesinde mevcut sorunlarla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirttiği konuşmasında, “En azından sorunları biliyoruz. Sorunların büyük bir bölümünün çözümlerini de biliyoruz. Buradaki Türk öğretmenlerin görevine hem buradaki çocuklarımız açısından bakıyoruz hem de döndüklerinde Türkiye’deki çocuklarımızın muhtemel kazanımlarını da hesap ederek süreleri tartıyoruz” şeklinde konuştu.

Fransa’da görev yapan öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü de iki hafta önceden tebrik eden Bakan Avcı bir de anısını anlattı. Avcı, “Bir resim öğretmenimiz vardı. Cevat Ülger. Bizi resim yapmaya mecbur etmedi ama bir resme bakmayı öğretti. O kadar güzel öğretmiş ki, ben bunu yıllar önce Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri olarak buraya geldiğimde Modern Sanat Müzesi’ne gittiğimde yaşadım. Bir galerinin dibinde bir tablo gördüm. O tablo adeta çağırdı. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun ‘Moda’dan bakış’ diye bir tablosu ve Modern Sanatlar Müzesi’ndeki tek Türk resmi. Bu Cevat Hoca’nın başarısıdır. O kadar resim arasından gözüme çarptı. Bir öğretmen çocuklarına resme bakmayı böyle öğretir” dedi.

©SONHABER.EU