Almanya’nın Frankfurt şehrinde 18. Euro Finans Haftası'nda bir araya gelen Avrupa finans sektörünün önde gelen isimleri , Euro bölgesinde İslami bankacılığı konuştular.

Avrupa'nın finans sektörünü 18 yıldır bir araya getiren ve alanında ki en önemli organizasyonlarından biri olan Euro Finans Haftası (Euro Finance Week), kapsamında Frankfurt Kongre Merkezi'ndeki konferansta Kuveyt Türk Bank CEO'su Kemal Ozan, Euro bölgesinde İslami bankacılığın çok yeni ve farklı bir iş modeli olmasına rağmen ilgiyle karşılandığını söyledi.

Diğer konuşmacılardan Maleki Grup Başkanı Dr. Nader Maleki, Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dr. Vitor Constancio gibi isimlerin yanı sıra KT Bank (Kuveyt Türk) AG CEO'su Kemal Ozan İslami Bankacılığa olan ilgiyi anlattılar.

Dünyadaki pazar payını hızla artıran İslami bankacılığın, Euro bölgesinde çok yeni belirtilen konuşmalarda yine de ilgiyle karşılanmasının memnuniyet verici olduğu vurgulandı.

Konuçmacılar, İslami bankacılığın, İslami kurallara göre şekillendiğine vurgu ayaparak slam'ın yasakladığı endüstrileri finanse etmediklerini, spekülasyondan uzak durduklarını, reel sektöre destek verdiklerini ve bu yolla ekonomiyi daha istikrarlı hale getirme yönünde katkıda bulunduklarını ifade ettiler.

©SONHABER.EU