15 Temmuz şehitleri Hollanda’da Utrecht’ten sonra Roermond’da da anıldı. FETÖ tarafından Türkiye’de yaşanan darbe girişiminde hayatını kaybedenler için Hollanda’nın Roermond şehrinde UETD Hollanda ve UETD Eindhoven bölge teşkilatı tarafından düzenlenen anma proğramında Avrupa’ya demokrasi dersi verildi.

Kur’anı Kerim Tilaveti’nin ardından Türk ve Hollanda Milli Marşı’nın okunmasının ardından 15 Temmuz Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşun ile başlayan anma proğğramında Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hollanda Başkanı Turan Atmaca davetlilere hitaben bir konuşma yaptı.
Atmaca, Türk demokrasi hayatının 1800’lü yıllarda başladığını, bu süreç içinde verilen demokrasi şehitlerini saygı, minnetle andıklarını söyledi.

Demokrasi adına verilen mücadelede 1960 darbesinin Başbakan Adnan Menderes’in idamı ile başlayan Cumhuriyet tarihinde, 1970, 1980, 1997, 2005 olmak üzere en son 15 Temmuz’da yaşanan girişimin ise en kanlı olduğunu vurguladığı konuşmasında, Türk milleti demokrasi adına, darbe heveslilerine karşı gösterdiği dik duruşu ile Batıya demokrasi dersi verdiğini söyledi.

Hollanda’nın Roermond şehrinde düzenlenen anma gecesine yaklaşık 300 vatandaşın yanı sıra İstanbul AK Parti Milletvekili Metin Külünk, T.C. Lahey Büyükelçiliği maslahatgüzarı Elçi Kurtuluş Aykan, T.C. Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız da katıldı.



Programın ilk konuşmacısı T.C. Lahey Elçisi Kurtuluş Aykan, 15 Temmuz şehitlerini rahmet, saygı ve minnetle andığını söylediği konuşmasında, Türk bayrağını göstererek, “ Bayrağımızdaki rengin ay ve yıldızın anlamına 15 Temmuz 2016 tarihine bir anlam daha katılmıştır. Bayrağımızdaki Hilal Türkiyemizi, Yıldız ise sizleri temsil ediyor. Türk Milleti 15 Temmuz gecesi dünyadaki demokrasi anlayışında çıtayı yükseltmiştir.
Adına Anadolu demokrasisi dediğimiz bu demokrasi bilincini ve anlayışını, demokrasi’nin beşiği olarak bilinen ne İngiltere’de ne de başka bir Avrupa ülkesinde vardır. Ben bu tarihe ‘ İleri demokrasiyi anlama ve anlatma günü” de diyorum. FETÖ denen örgüt tarafından demokrasimizin tüm kurumları, hatta Meclisimiz bile bombalanırken Türk milleti ‘ İleri Demokrasi Hareketi’ ile demokrasiye ve milli iradeye nasıl sahip çıktığını / çıkılacağını tüm dünyaya göstermiştir. Bayrağımızdaki Hilal’in 15 Temmuz 2016 parlaması burada sizlere de yani yıldızlara da yansıdığını hep birlikte gördük. Bu hissiyatımızı yaşadığımız ülkelerde anlaşılmasını beklemek en doğal hakkımızdır” dedi.




1.Dünya savaşının devamıdır…


Anma programı için Türkiye’den gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk konuşmasında, adeta bilinmeyen, okutulmayan, anlatılmayan tarih dersi verdi.

15 Temmuz Darbe girişiminin akıl yenilgisinin sonucu olduğunu belirten Külünk, davetlilerin pür dikkat dinlediği konuşmasında bilim ve teknoloji de egemen güçlerden geri kalmış olmamız sonucu meydana geldiğini gözler önüne serdi. Müslüman millerlerin ve toplumların bu yenilgiyi galibiyete dönüştürmek zorunda olduğunu söyleyen Külünk, 100 yıllık teknolojik gelişimleri sıralayarak, “petrolün önemini 100 yıl kadar önce kavrayan batı, sanayileşmede, makineleşmede, teknolojide akıl ile hep önde gitmiştir. Bunları önce biz bulsaydık, kavrasaydık şimdi dünya böyle mi olurdu. Altın, petrol, başta olmak üzere hiçbir doğal zenginliği olmayan batı ülkeleri aklın sayesinde en zengin olması gereken ülkeleri sömürüyor. Dünyanın en fakir, aç, sefil, kan göz yaşı dolu ülkelerine bakın tüm zenginlikler onlarda ama fakirlikten yemeğe ekmek bulamazken, bir deri bir kemik insanlardan oluşurken; batı yani sömüren, akıl galibi ülke insanların sorunu aşırı şişmanlıktır ( obezite ). Sizce bir yerde yanlış yok mu. Akıllarını kullanan Batı Kuran’ın hikmetlerini akılları ile buluşturup eşyaya hükmederken, Müslümanların akılını da dondurdular. Bu yüzden aklın yeniden keşfedilmesi gerekiyor” dedi.

Gazi Mustafa Kemal dahil…

Külün konuşmasında Türk Milletinin akıl mağlubiyetini Lozan’da yaşadığını Mustafa Kemal Atatürk’ün Misak-ı Milli sınırlarında ısrarlı olduğu için Dolmabahçe Sarayına mahkum edildiğini söyledi.Batı ülkelerine karşı akıl yenilgisinin farkında olanlar ağır bedeller ödediler. Bu açığı kapatmak için donanmayı yenilemek, modernize etmek, tekrar açık denizlere açılmak isteyen Sultan Abdülaziz bunun bedelini katledilerek ödemiştir. Daha sonra Cennet Mekan Abdülhamit Han, Osmanlıyı akıl değişimine yönelttiği için Kızıl Sultan olarak adlandırılmıştır Oysa Abdülhamit Han, petrolün önemini ve gelecekteki gücünü kavramış, İngilizler Musul ve Kerkük petrollerinin yüzde 15’ini teklif ettikleri halde reddetmiştir. Akıl galipleri ağır bedeller ödetmişlerdir.

İsmet İnönü’yü Lozan’a yollayan Gazi Mustafa Kemal Misak-ı Milli sınırlarında ısrarlıdır. Lozan Anlaşması bir akıl mağlubiyetidir. Musul Ve Kerkük Lozan’da kaybedilmiş, Gazi Mustafa Kemal Dolmabahçe Sarayı’na adete mahkum edilmiştir. Bu yüzden 15 Temmuz 2016 akıl galibiyetinin adıdır” dedi.



Tek amaçları Kürtleri ayırmak


Aklın yeni baştan keşfedilmesi gerektiğini söyleyen Külünk, “ Neden cep telefonunu, bilgisayarı biz bulmadık. Akıl olarak yenilirsen geriye taklitçilik kalır. Bir sosyal ağımız bile yok. Neden? Herkes en özelini, hayat hikayesini hem de gönüllü olarak Facebook vs üzerinden ABD’ye yolluyor. Çünkü bir fiberoptik devrim var. Oysa onlar kitabı bilmezken bizim Endülüs’te 400 bin kitaplık kütüphanemiz vardı. Onlar kadını şeytan olarak görürken bizim ‘ Cennet anaların ayakları altındadır diyen bir dinimiz vardı.

15 Temmuz bir asırdır süren akıl yenilgimizin devamıdır. İngilizler planlar ABD uygular. Geriye doğru 100 yılı bilmeden 15 Temmuz anlaşılmaz. 15 Temmuz Birinci Dünya Savaşı’nın devamıdır. İkinci dünya savaşı bitmiştir fakat Birinci Dünya Savaşı bitmemiştir. 200 ülkelik Birleşmiş milletleri 500 ülkeye çıkarmak isteniyor. Bunların izledikleri yol üç aşamalıdır. Savaştır… Borçlandır… Teslim al…
15 Temmuz’un arkasında üst akıl değil KİRLİ AKIL vardır. Pensilvanya’daki hain de bunların kuklasıdır.
Cebimizdeki paraya kadar kontrol eden bu Kirli Akıl, bu yüzden Türkiye’nin güçlenmesini istemiyor. Birinci Dünya Savaşı’nda Arapları koparan ayıranlar emellerine tam olarak ulaşamadıkları için şimdi de Kürtleri ayırmak için uğralıyorlar ama Kürt kardeşlerimiz bu oyunun farkında oldukları için bu emellerine ulaşamayacaklardır.


Türkiye 6. BM daimi üyesi olmalıdır.


Türkiye’nin bu şartlara rağmen her gittiği yere barış huzur götürdüğünü, mazlum ve mağdurlara yardım elini uzattığını vurgulayan Metin Külünk, bugün batının korkusu haline gelen mültecilere Türkiye’nin kucak açtığını belirterek; “ Türkiye’nin milli geliri 10 bin dolar seviyesindedir. Bu rakamın 25 bin dolar olduğunu düşünün, olmaması için de bir neden yok. Bunca badireye rağmen ekonomisi yüzde 3 büyüyen bir Türkiye, Kirli Aklın korkulu rüyasıdır. Dünyaya barışın, huzurun gelmesi için Türkiye Birleşmiş Milletlerin 6. Daimi üyesi olmak zorundadır. Bugün dünyanın 17.Büyük ekonomisine sahip Türkiye 2023 yılında (Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı ) ilk 10’a girmek için var gücü ile çalışmaktadır. Şayet 15 Temmuz’da darbe girişimi başarılı olsaydı, biz şimdi burada olabilir miydik. Suriye’ye askerimiz girebilir miydi. Amaçları iç savaş çıkartıp Musul ve Kerkük petrollerini garanti altına almaktı. Güçlü bir Türkiye’yi Ortadoğu’da istemeyen Kirli Akıl’ın oyunu 15 Temmuz’da bozulmuştur.16 Temmuz sabahı farklı bir Türkiye göreceklerini bekleyen Kirli Akıl ve Batı dünyası hala şoktadır ve bu şoku atlatamamıştır. Bu şoku atlatmaları için sizlere bulunduğunuz ülkelerde çok iş düşüyor. Yılmadan usanmadan FETÖ’nün ne yaptıklarını anlatın” Dedi.

Metin Külünk’ün konuşmasından yarın için derlediğimiz haberlerin satır başları şöyle:

PVV Lideri ve Hollandalı siyasilerine mesajları…
FETÖ’cüler Türkiye’den Hollanda’ya kaçırdıkları paraları nasıl aklama peşinde…

©SONHABER.EU