Koronavirüs sebebiyle hasta olanlar arasında rastgele seçilen bir grup kişi üzerinde yapılan tomografi kontrollerinde kalplerinde yar izleri tespit edildi. Kalp kasında tahribat sonucu oluşan bu yara izlerinin neye sebep olabileceği hakkında henüz kimse bir şey bilmiyor.

Sonucu daha da vahim hale getiren ise; seçilen hastaların çoğunun genç yaşlarda oldukları ve hastalığı genellikle evlerinde hafif şekilde anlattıklarının anlaşılması oldu. Çok azı hastaneye yatırılmış bu kişilerden sadece birkaçı entube edilecek kadar ağır belirtiler yaşamıştı.

Her 3 hastadan 1 kişinin kalbinde hasar tespit edilmiş olması Hollandalı doktorlar tarafından da şaşkınlıkla karşılandı. Akciğer hastalıkları uzmanları, bu organda görülen rahatsızlıkların vücudun hiç beklenmeyecek yerlerine etkileri olduğunu bildiklerini ancak bir virüsün böylesi bir etki bırakmasının onlar içinde şaşkınlık verici olduğunu ifade ettiler.

Frankfurt akademi hastanesinde rastgele seçilen 45 ile 53 yaş arasındaki hastada yapılan MRI çekimleri sonucunda 32 hastanın kalbinde yara izi bulunması diğer iyileşen hastalarda görülen, aşırı yorgunluk ve nefes darlığı problemlerine eklenmiş oldu.

Diğer etkilerin Hollanda'da da görüldüğünü söyleyen doktorlar, kalp konusunda henüz bir araştırma yapılmadığını açıkladılar. Ancak Almanya'dan gelen haberin alarm sinyali için yeterli olduğunu da sözlerine ekleyen Hollandalı doktorlar, iyileşen tüm korona hastalarının yeniden ve detaylı olarak muayene edilmeleri çağrısı yaptılar.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
 

Habernet