Bu kapsamda Amsterdam ve Rotterdam'da belirli bazı kalabalık alanlarda maske takmak mecburiyeti getirilmesi kararlaştırıldı.

RIVM yetkilileri, maske mecburiyetinin 1,5 metre mesafe kuralının yerine geçmeyeceğini ve mesafe kuralının da devam ettiğini özellikle vurguladılar.

Rotterdam'da uygulanacak maske mecburiyeti, 13 yaş ve üzerindeki kişileri kapsayacak ve 5 ağustos itibariyle ve saat sabah 06:00 ile akşam 22:00 arasında uygulanmak üzere yürürlüğe girecek.

Amsterdam/da ise bir saat sınırlaması bulunmuyor.

Amsterdam'da maske mecburiyetinin uygulanacağı alanlar şunlar:

Wallengebied, Kalverstraat, Nieuwendijk, Plein '40-'45 ve Albert Cuypstraat. 

Rotterdam'da maske mecburiyetinin uygulanacağı alanlar şunlar: 

Coolsingel, Lijnbaan, Meent, Nieuwe Binnenwegplein, Visserijplein, Afrikaanderplein, Binnenrotte, kapalı alışveriş merkezleri Alexandrium ve Zuidplein. 

Mecburiyetin başlayacağı güne kadar bu sınırları belirleyen noktaları insanları uyarmak için tabelalar konulacak ve maskesi olmayanlara maske dağıtılacak. 

Maske takmayanlar uyarılacak ve maskesiz olanların belirlenen alanları terk etmeleri istenecek. Terk etmedikleri takdirde ise ceza yazılacak.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!

Habernet