27 mayıs 1986 senesinde Amsterdam'da Türkler tarafından Kurulan Hollanda Amatör Liginde birinci klasta mücadele eden Gençlerbirliği'ni ziyaret eden Başkonsolos Engin Arıkan tesisleri gezdi oynanan lig maçını seyretti.

Başkonsolos Engin Arıkan'ı AGB Başkanı Orhan Aslan, Yönetim kurulundan Mehmet Cılızoğlu, Celal Aslan, Murat Fedakar, Nevin Pala, Mustafa Ekinci, Salih Yegek ve Mehmet Copur karşıladı.

AGB Kulüp Başkanı Orhan Aslan'dan kulüp hakkında bilgi alan sohbet eden ve gelişmeleri öğrenen Arıkan, kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte AGB'nin maçını seyretti.

Maç öncesinde soyunma odasına da giren Arıkan, takıma iyi temennilerde bulundu.

Kulüp Başkan Orhan Aslan Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

AGB'nin çehresi değişecek

Futbol kulübü olarak gittikçe büyüdüklerini ve alt yapıya önem verdiklerini ifade etti.

Tesisleşme konusuna da değinen Orhan Başkan, Mayıs ayında başlanacak olan proje ile takımın suni çim sahaya kavuşacağını ve kantin ve soyunma odalarının tamamen yenileneceğini söyledi.

Binanın kendilerine ait olduğunu trübünüde üç sene sonra yaptırmayı düşündüklerini ifade etti.

AZ Alkmaar yetenekli gençleri alıyor.

Amsterdam Gençler Birliği Kulüp Başkanı Aslan; geçmişte Ajax ve Feyenoord'a futbolcu gönderdik bu senede AZ Alkmaar futbol takımıyla anlaşma yaptık.

yetenekli genç oyuncularımızı denenmek üzere bu takıma gönderiyoruz alt yapıya önem veriyoruz diye konuştu.

Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, AGB'yi iadeyi ziyaret ederek destek olmak için buradayız, Amsterdam'da böyle kulübün olması çok güzel, özellikle gençler için çocuklarımızın geleceği için.dedi

futbolu çok sevdiğini ve Beşiktaş taraftarı olduğunu söyleyen Başkonsolos Arıkan, tesisleşme projelerini çok başarılı bularak AGB' ye başarılar diledi.

Bünyesinde Otuz takım bulunduran AGB'nin sekiz tane de salon futbol takımı var.

Amsterdam Gençlerbirliği'nin toplam 600 futbolcusu bulunuyor.

Bu futbolcuların 435 tanesi 7 ila 19 yaş arasında.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU